Η γιαγιά του ψυλλίου, γνωστή και ως Μεσογειακή γιαγιά, είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της λειτουργίας του πεπτικού συστήματος. Επιπλέον, οι ίνες αυξάνουν την αίσθηση κορεσμού. Μετά την επαφή με το νερό, οι σπόροι καλύπτονται με βλέννα και σχηματίζουν ένα ζελέ, το οποίο βοηθά σε προβλήματα του εντέρου. Βελτιώνει την εντερική χλωρίδα, έχει προστατευτική και αντιφλεγμονώδη δράση. & lt; 0,01G & lt; 1%*RWS - Αναφορά τροφής & nbsp; <strong> Χρήση </strong> Το προϊόν είναι έτοιμο προς κατανάλωση μετά την προετοιμασία: 2-3 κουταλάκια του γλυκού ψυλλίου θα πρέπει να ρίχνονται σε ένα ποτήρι χυμό ή νερό, να αφήνονται στην άκρη για περίπου 20 λεπτά και στη συνέχεια να καταναλώνονται. Όταν καταναλώνετε το προϊόν, θα πρέπει να πίνετε μεγάλες ποσότητες νερού, τουλάχιστον 1,5 λίτρα. Μπορείτε να το πάρετε δύο φορές την ημέρα, κατά προτίμηση το πρωί και το απόγευμα.
Οι βερίκοκοι είναι εξαιρετική πηγή πολλών αντιοξειδωτικών, συμπεριλαμβανομένων των βήτα-καροτίνης και των βιταμινών A, C και E, καθώς και καλίου. Τα αντιοξειδωτικά, ιδιαίτερα οι φλαβονοειδείς ενώσεις, βοηθούν στην προστασία του σώματός σας από το οξειδωτικό στρες, το οποίο σχετίζεται με πολλές χρόνιες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη, των καρδιοπαθειών και της παχυσαρκίας. Οι βερίκοκοι είναι εξαιρετική πηγή βήτα-καροτίνης, λουτεΐνης, ζεαξανθίνης και βιταμινών C και E. Η βήτα-καροτίνη - που δίνει στους βερίκοκους το κίτρινο-πορτοκαλί χρώμα τους - λειτουργεί ως πρόδρομος της βιταμίνης A, που σημαίνει ότι το σώμα σας μπορεί να την μετατρέψει σε αυτή τη βιταμίνη. Όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά προστατεύουν τα μάτια από βλάβες. Οι βερίκοκοι είναι καλή πηγή διαλυτής ίνας, η οποία θρέφει τα υγιή βακτήρια του εντέρου και μπορεί να βελτιώσει την υγεία του πεπτικού συστήματος. Το κάλιο υποστηρίζει τη νευρική σήμανση, τις μυϊκές συσπάσεις και την ισορροπία των υγρών. Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε κάλιο, όπως οι βερίκοκοι, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της υπέρτασης και να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.
Οι βερίκοκα είναι μια εξαιρετική πηγή πολλών αντιοξειδωτικών, συμπεριλαμβανομένων των βήτα-καροτίνης και των βιταμινών A, C και E, καθώς και καλίου. Τα αντιοξειδωτικά, ιδιαίτερα οι φλαβονοειδείς ενώσεις, βοηθούν στην προστασία των ματιών από βλάβες. Είναι πρόδρομος της βιταμίνης A, που σημαίνει ότι το σώμα σας μπορεί να το μετατρέψει σε αυτή τη βιταμίνη. Όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά προστατεύουν τα μάτια από ζημιές.
Τα βερίκοκα είναι μια καλή πηγή διαλυτών φυτικών ινών, οι οποίες θρέφουν τα υγιή βακτήρια του εντέρου και μπορούν να βελτιώσουν την υγεία του πεπτικού συστήματος. Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε κάλιο, όπως τα βερίκοκα, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της υπέρτασης και στη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού επεισοδίου.
Τα βερίκοκα προσφέρονται ως νόστιμοι, υγιεινοί σνακ σε μορφή πουρέ ή μούσλι. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως συστατικό σε ξηρές συνταγές, ως συνοδευτικό για κρέας ή σαλάτες. Μπορείτε να τα μετατρέψετε σε μια νόστιμη σάλτσα βερίκοκου για κρέας και υποκατάστατα κρέατος όπως προϊόντα σόγιας και σεϊτάν.
Το ρύζι γιασεμί είναι ένα είδος μακρύκοκκου ρυζιού, το οποίο καλλιεργείται κυρίως στην Ταϊλάνδη και χρησιμοποιείται στην ασιατική κουζίνα. Εκτός από την Ταϊλάνδη, η οποία είναι ο κύριος προμηθευτής του, το ρύζι γιασεμί καλλιεργείται αυτή τη στιγμή στην Καμπότζη, στο νότιο Βιετνάμ και στο Λάος. Ένα από τα χαρακτηριστικά του γνωρίσματα είναι η ελαφρώς αισθητή, γλυκιά μυρωδιά που θυμίζει γιασεμί - από αυτό προήλθε και το όνομά του. Έχει επίσης μια συγκεκριμένη, πολύ ελαφρώς γλυκιά γεύση, που μερικές φορές αναφέρεται ως μέλι. Το ρύζι γιασεμί έχει πολλές θρεπτικές αξίες. Πρώτα απ' όλα, είναι μια εξαιρετική πηγή υδατανθράκων και πρωτεϊνών, ενώ ταυτόχρονα έχει λίγα λιπαρά, γι' αυτό και συχνά επιλέγεται από άτομα που ασχολούνται με τον αθλητισμό ή προσπαθούν να αδυνατίσουν. Μπορεί επίσης να καταναλωθεί από εκείνους που έχουν πεπτικά προβλήματα - το ρύζι γιασεμί είναι εύπεπτο και δεν επιβαρύνει το στομάχι, αν και αφήνει μια αίσθηση κορεσμού. Το ρύζι είναι ένα προϊόν χωρίς γλουτένη. Είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, βιταμίνης Ε και καλίου, μαγνησίου, ψευδαργύρου, σιδήρου και φωσφόρου.
Τα βερίκοκα είναι μια εξαιρετική πηγή πολλών αντιοξειδωτικών, συμπεριλαμβανομένων του βήτα-καροτένιου και των βιταμινών A, C και E, καθώς και καλίου. Τα αντιοξειδωτικά, ιδιαίτερα οι φλαβονοειδείς ενώσεις, βοηθούν στην προστασία του σώματός σας από το οξειδωτικό στρες, το οποίο σχετίζεται με πολλές χρόνιες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη και των καρδιοπαθειών, καθώς και της παχυσαρκίας. Το βερίκοκο είναι μια εξαιρετική πηγή, που δίνει στα βερίκοκα το κίτρινο-πορτοκαλί χρώμα τους, και λειτουργεί ως πρόδρομος της βιταμίνης A, που σημαίνει ότι το σώμα σας μπορεί να το μετατρέψει σε αυτή τη βιταμίνη. Όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά προστατεύουν τα μάτια από τη βλάβη. Τα βερίκοκα είναι καλή πηγή διαλυτής ίνας, που θρέφει τα υγιή εντερικά βακτήρια και μπορεί να βελτιώσει την υγεία του πεπτικού συστήματος. Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε κάλιο, όπως τα βερίκοκα, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της υπέρτασης και στη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού επεισοδίου. Τα βερίκοκα αποξηραίνονται για ένα νόστιμο και υγιεινό σνακ, χρησιμοποιούνται για την παρασκευή κομπόστας και ως συστατικά των
Όχι μόνο οι νόστιμοι φυστίκια, αλλά και εξαιρετικά υγιεινοί, πωλούνται συνήθως σε κέλυφος. Περιέχουν υγιεινά λιπαρά, είναι καλή πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών. Τα φυστίκια είναι καλή πηγή βιταμίνης B6, η οποία, μεταξύ άλλων, επηρεάζει τη διάθεση και τη συγκέντρωση, βελτιώνει την κατάσταση των αιμοφόρων αγγείων, παίζει κεντρικό ρόλο στην απομάκρυνση των απαραίτητων χημικών από το σώμα και ανακουφίζει τη φλεγμονή. Οι μελέτες δείχνουν ότι είναι ένας από τους πιο πλούσιους ξηρούς καρπούς. Τα αντιοξειδωτικά καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, χάρη στις οποίες καθυστερούν τη διαδικασία γήρανσης των κυττάρων και την πιθανότητα διαφόρων ασθενειών. Η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη που περιέχονται στους ξηρούς καρπούς υποστηρίζουν την υγεία των ματιών. Οι μελέτες δείχνουν ότι είναι λιγότερο θερμιδικοί από άλλους ξηρούς καρπούς, και το επιπλέον πλεονέκτημά τους είναι η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, περίπου 20%. Βρίσκονται στη δεύτερη θέση μετά από τα αμύγδαλα.